SMURD BIHOR- de 25 de ani slujba vieții

Data de 12 octombrie reprezintă o zi de o importanță deosebită atât pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, cât și pentru bihoreni, întrucât, la această dată, în urmă cu 25 de ani, a fost creat Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare al judeţului Bihor, care, numai în ultimii cinci ani a desfășurat peste 38900 de misiuni în slujba vieții.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare al judeţului Bihor a fost creat în data de 12 octombrie 1993, prin constituirea primului echipaj SMURD la nivelul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea – echipajul de terapie intensivă mobilă.

În perioada ianuarie – septembrie 2018, echipajele SMURD Bihor au desfășurat 6698 de misiuni, în medie 24,5 intervenții pe zi, în cadrul cărora au fost asistate 6500 de persoane, din care 5705 adulți și 795 de copii. Cele mai numeroase intervenţii au fost înregistrate la subunităţile: Detaşamentul 2 Oradea – 1971 cazuri, Detaşamentul 1 Oradea – 1325 cazuri, Staţia Aleşd – 509, Staţia Săcueni – 462 și Detaşamentul Marghita – 432.

În această perioadă, din totalul intervenţiilor echipajelor SMURD, cele mai multe au fost desfășurate pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă – 5836 și pentru asistenţa persoanelor – 291. De asemenea, în intervalul ianuarie – septembrie 2018, echipajele SMURD Bihor au intervenit pentru salvarea victimelor implicate în 648 de accidente rutiere produse pe raza județului, la 75 dintre acestea impunându-se intervenția echipajelor de descarcerare pentru evacuarea persoanelor rămase captive în autovehiculele avariate.

Parcursul celor 25 de ani de activitate a SMURD în slujba bihorenilor este înnobilat de rezultatele profesionalismului și implicării dovedite în toate misiunile încredințate, materializate în atingerea celui mai valoros scop: vieți salvate.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri