SOCANT : Un medic nigerian care profesa in Germania a incercat sa-l ucida pe amantul iubitei sale, o oradeanca,  cu o substanta extrem de toxica

Neurologul Oviarobo Osagie Enabulele Hope a fost prins cu ajutorul autorităților din Germania. Poliția Română a transmis că acesta a vrut să îl omoare pe un orădean pe care îl bănuia că se culcă cu prietena lui, dar și pe mama acestuia. Femeia a fost bona doctorului de origine nigeriană, în Oradea, acolo unde Oviarobo Osagie Enabulele Hope avea un apartament închiriat în care a stat cu concubina lui și cu cei doi copii ai lor.

Procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul București au emis rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului OVIAROBO OSAGIE ENABULELE HOPE pentru săvârșirea a două infracțiuni de contrabandă calificată, două infracțiuni de trafic de produse sau substanțe toxice, tentativă de omor calificat, cu premeditare și asupra a două sau mai multor persoane.

În rechizitoriul întocmit s-a reținut următoarea situație de fapt:

Pe fondul unei situații conflictuale, inculpatul OVIAROBO OSAGIE ENABULELE HOPE, medic neurolog la o clinică din Germania, a premeditat uciderea martorului T.A.C. și a mamei sale T.M. În acest sens, în cursul lunii mai 2015, cunoscând efectele letale ale substanței, inculpatul a achiziționat în mod fraudulos cantitatea de 10 grame dimetilmercur din Germania, a introdus-o în cursul aceleiași luni, fără drept, în România, după care, sub un anumit pretext, a predat-o persoanei vătămate T.M., iar ulterior a determinat-o să deschidă fiola ce conținea dimetilmercur și să depoziteze conținutul acesteia într-un borcan, fără să o avertizeze în niciun moment asupra pericolelor la care se expune, pretextând dimpotrivă că este o substanță inofensivă (zahăr lichid), îndemnând-o totodată să guste din aceasta.

Acțiunile inculpatului s-au răsfrânt în mod direct și asupra persoanei vătămate S.A., întrucât persoana vătămată T.A. a deschis fiola ce conținea dimetilmercur împreună cu aceasta din urmă, fapt cunoscut și acceptat de inculpatul OVIAROBO OSAGIE ENABULELE HOPE, având în vedere că în timpul manipulării fiolei cu dimetilmercur (deschiderea fiolei și golirea conținutului într-un borcan) acesta s-a aflat în permanență în legătură telefonică cu S.A. spunându-i și acesteia cum să procedeze, de asemenea, fără a o avertiza asupra pericolelor la care se expune.

Totodată, în cursul lunii noiembrie 2015 inculpatul OVIAROBO OSAGIE ENABULELE HOPE a introdus în România, fără drept, cantitatea de 10 grame de dimetilmercur, substanță foarte toxică, achiziționată în mod fraudulos din Germania, pe care a depozitat-o și deținut-o, de asemenea, fără drept, până în data de 22.01.2016.

Substanța dimetilmercur prezintă toxicitate acută orală (mortal în caz de înghițire), dermală (mortal în caz de contact cu pielea) și prin inhalare (mortal în caz de inhalare). Potrivit H.G. nr.1408/ 2008, privind clasificarea, ambalarea și etichetarea substanțelor periculoase, dimetil mercurul este încadrat în categoria ‘T+’ (substanță foarte toxică).

Distribuie informația
Alte știri