Societatea care administreaza parcurile industriale din Oradea va construi locuinte pentru angajati, in apropierea acesora

ADLO, societatea care administrează parcurile industriale din oraș, va construi două centre de servicii în parcurile industriale I și II și un ansamblu de locuințe în apropierea platformelor industriale pentru angajații care lucrează în aceste zone.

Delia Ungur, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a anuntat că aceste proiecte sunt necesare deoarece parcurile industriale asigură locuri de muncă unui număr foarte mare de persoane, care au nevoie de anumite servicii pentru derularea activității în condiții bune. În urma consultării cu firmele din Parcurile Industriale, s-a ajuns la concluzia că în Parcurile Industriale ar fi nevoie de centre de servicii care vor avea magazin alimentar, creșă, grădiniță, agenții de bănci și bancomate, ghișee de poștă și curierat, sală de fitness și alte servicii care vor fi solicitate de companii. ADLO a chestionat companiile mari din Parcul Industrial I de pe Calea Borșului și toate au fost de acord cu amenajarea unui centru de servicii în interiorul parcului. În prezent, agenţia caută un dezvoltator care să construiască aceste centre.

Terenurile pentru cele două centre de servicii au fost deja identificate, terenul din Parcul Industrial I având o suprafață de 8249 metri pătrați (în spatele companiei Faist Mekatronic), iar cel din Parcul Industrial II o suprafață de 7417 metri pătrați (lângă compania Internationale Turen Manufaktur).

Centrul de servicii din Parcul Industrial I urmează să fie realizat până la sfârșitul anului viitor, iar Centrul de servicii din Parcul Industrial II, care va deservi și cetățenii din cartierul Grigorescu, în anul 2018.

Totodată, Delia Ungur a anunțat că există o nevoie foarte mare pentru realizarea ansamblului de locuințe pentru angajații din parcurile industriale, care de asemenea va fi construit în apropierea platformelor industriale. De aceste locuințe vor putea beneficia angajații navetiști. În prezent, ADLO este în căutarea unui teren pentru această construcție. Pentru început vor să construiască 150 de locuințe, care vor ajuta tinerii să „ia startul” în viață.

Conform detaliilor oferite de directorul Delia Ungur, în prezent, în parcurile industriale din Oradea își desfășoară activitatea peste 3600 de angajați, iar valoarea investițiilor asumate de cele 74 de companii este de aproximativ 275 de milioane de euro. Anul acesta au fost semnate 14 contracte cu 14 companii care si-au asumat investitii in valoare de 39 de milioane de euro. Cele mai mari sunt investițiile companiilor ADEPLAST din Parcul Industrial III (15 milioane de euro) și EBERSPACHER din Parcul Industrial I (14 milioane de euro).

De asemenea, pe parcursul anului 2016 Agenția de Dezvoltare Locală Oradea a fost vizitată de 17 companii din țări precum Danemarca, Germania, Italia, Turcia, Canada, Franța sau SUA, care sunt interesate să-și dezvolte afacerile în parcurile industriale din Oradea.

Distribuie informația
Alte știri