Șoferi români de camion, blocați la granița dintre Italia și Slovenia. Sunt și orădeni printre ei

Transporturile de marfă sunt aproape de un blocaj în contextul existent la nivel european pe fondul epidemiei de coronavirus. În lipsa acestui coridor unic, în maximum două săptămâni se poate ajunge la o criză pe acest sector.

Președintele FORT, Augustin Hagiu, a declarat la Digi24 că prin asumarea răspunderii de către toate guvernele europene trebuie să se formeze coridoare de transport care să nu întrerupă lanțul prin care să fie permisă circulația mărfurilor necesare.

El a făcut referire la situația în care sunt șoferii români blocați cu camioanele la granița dintre Italia și Slovenia. Întrucât aceștia au încărcat marfă din Italia, nu le este permisă trecerea.

Sârbii și croații au putut utiliza granița dintre Italia și Slovenia, dar românii nu, a reclamat Hagiu, care a adăugat că Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Trasporturilor fac toate demersurile ca situația să se rezolve.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a făcut o serie de demersuri pe canale diplomatice pentru facilitarea revenirii spre țară a transportatorilor români de marfă, rămași blocați pe diferite trasee dinspre Italia spre România.

Distribuie informația
Alte știri