Solidaritate. Credincioșii din Osorhei si Paleu au achiziționat o casă pentru o familie cu nouă copii

La inițiativa preoților, credincioșii din localitățile bihorene Paleu și Oșorhei au făcut o colectă pe parcursul anului trecut din care au achiziționat o casă pentru o familie cu nouă copii din satul Parhida. Locuința a fost sfințită duminică de preoții parohi Cosmin Popa și Nicolae Robotin.

Potrivit site-ului oficial al Episcopiei Oradiei beneficiarii actului filantropic sunt doi soti cu cei nouă copii ai lor, șase băieți și trei fete, cu vârste cuprinse între trei și paisprezece ani.

Familia se află în atenția Părintelui Nicolae Robotin de la Parohia Oșorhei încă din 2016, din Postul Nașterii Domnului, atunci când le-a adus la cunoștință credincioșilor cazul social. „Credincioșii au fost foarte deschiși și au ajutat fiecare cu ce a putut: alimente, îmbrăcăminte și produse de uz casnic”, a spus preotul.

După ce i-au ajutat cu o sobă de teracotă și lemne de foc, dar și cu achiziționarea unei vaci și a unui porc, credincioșii din Parohiile Oșorhei și Paleu au cumpărat o locuință familiei numeroase aflate în dificultate. Sursa

Distribuie informația
Alte știri