„Solitude”, omagiu adus momentelor de singurătate, prima expoziție din anul 2024, la Muzeul Orașului Oradea

După succesul de care s-au bucurat cele 12 expoziții internaționale de artă fotografică din Egipt, Italia, Japonia, Polonia, Ucraina și Ungaria organizate în anul 2023 de către Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA) în parteneriat cu Summit Agro Romania (SAROM) și Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, derulate sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), recunoscută de UNESCO, prima expoziție din anul 2024 va debuta în primele zile ale lunii ianuarie.

De această dată pe simezele celei mai longevive galerii permanente de artă fotografică din România: Galeria „Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP vor fi instalate 48 de fotografii în format mare realizate de către artistul fotograf Csibi László din Cluj-Napoca în amintirea lui Béla Ledniczky. Artistul fotograf expozant László Csibi lucrează ca regizor şi producător de filme documentare și videoclipuri, este cadru didactic și director al Departamentului Maghiar de Cinematografie și Media din cadrul Facultății de Teatru și Film – Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Expoziția intitulată 𝐒𝐨𝐥𝐢𝐭𝐮𝐝𝐞 este un omagiu adus momentelor de singurătate. Este o încercare de descriere a stării de absență din social, în care imaginile surprind natura care, în singurătatea ei, indiferent de anotimp, evocă un sentiment de atemporalitate. Peisajele și copacii, înfășurați în alb-negru, sunt o amintire a singurătății, un memento al frumuseții. Un peisaj care îl captivează pe omul care tânjește după singurătate.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autorului joi, 4 ianuarie 2024, ora 11:00 în Galeria „Euro Foto Art”, Centru expozițional FIAP Oradea – România, din cadrul secției Muzeului Orașului Oradea.

În cadrul vernisajului va lua cuvântul și dr. Mira Marincaș, curatorul expoziției.

Momentele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de către reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese din repertoriul românesc și maghiar.

Expoziția va rămâne deschisă publicului, la secţia Muzeul Orașului Oradea, până la data de 3 februarie 2023, de marți până duminică, între orele 09:00 – 17:00. Lucrările expuse vor fi proiectate și pe ecranele din mijloacele de transport ale municipiului Oradea, graţie protocolului încheiat între AIEFA și OTL SA.

Distribuie informația
Alte știri