SoNoRo Conac, a IX-a ediție, 2021: Concert caritabil la Oradea

Cea de-a IX-a ediție a turneului SoNoRo Conac se va desfășura în perioada iulie-septembrie 2021, când vor avea loc 15 concerte în clădiri cu un istoric remarcabil. Prin existența acestui proiect, SoNoRo și-a propus să revitalizeze opere arhitecturale importante din România, dar și să aducă muzica de cameră în zone de o mare însemnătate culturală.

În cadrul turneului SoNoRo Conac, va avea loc un concert în Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, în beneficiul reconstruirii Palatului Episcopal Greco-Catolic, vineri, 9 iulie, de la ora 19:30. Accesul la concert este liber, în baza unei rezervări la adresa de mail rezervari@sonoro.ro.

Programul concertului cuprinde lucrări de Pablo Casals, Zoltán Kodály și Wolfgang Amadeus Mozart, în interpretarea muzicienilor Alissa Margulis (vioară), Răzvan Popovici (violă), Kyril Zlotnikov (violoncel) și Cristiana Mihart (pian).

 „Suntem încântați, de fiecare dată, să revenim în Oradea, iar concertul din acest an, din cadrul turneului SoNoRo Conac, este susținut în beneficiul reconstruirii Palatului Episcopal Greco-Catolic de aici. Acest simbol important al orașului Oradea a fost, din păcate, devastat de incendiul din anul 2018 și încă de atunci se fac eforturi pentru reconstruirea lui. Concertul SoNoRo dorește să reamintească încă o dată importanța acestei cauze și să îndemne publicul din toată țara să doneze pentru reconstrucția Palatului, în condițiile în care accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit. Fiecare donație contează pentru acest reper istoric și cultural care face parte din patrimoniul României.”, declară Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac.

Actuala clădire a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea a fost construită între anii 1903-1905, după proiectul arhitectului Kálmán Rimanóczy, fiind inaugurată de către episcopul Demetriu Radu la data de 11 iunie 1905. Clădirea reflectă tendințele arhitectonice ale timpului din Imperiul multi-național și pluri-confesional Austro-Ungar.

Distribuie informația
Alte știri