Soția Părintelui Constantin Galeriu a plecat la cele veșnice…

Prezbitera Argentina Cristina Galeriu, soția renumitului duhovnic Constantin Galeriu a plecat la cele veșnice duminică după-amiază, la vârsta de 93 ani.

„Bunica Argentina” – aşa cum o numesc mulţi dintre cei care vin la Biserica „Sfântul Silvestru“ din Capitală a locuit în ultimii ani în „chilia” ei din curtea lăcașului de cult în care a slujit Părintele Constantin Galeriu. Argentina Galeriu a avut o viață plină de încercări. După 9 ani de la căsătorie, în 1952, soțul ei avea să fie arestat și trimis în ancheta Securității din Ploiești. Începând cu 16 ianuarie 1953, Părintele Galeriu a prestat muncă obligatorie la colonia Peninsula-Valea Neagră de la canal, apoi din 13 octombrie același an a fost mutat la centrul de triere Văcărești de la București. A fost eliberat la 23 octombrie același an, revenind în mijlocul familiei și al păstoriților săi.

Pe lângă trecerea la cele veșnice a părintelui Constantin Galeriu, în 10 august 2003, „Bunica Argentina” a trăit și durerea de a-și conduce pe ultimul drum pe trei dintre cei patru copii: Marius, Rodion și Serafim.


„Am învăţat mereu din suferinţă. Mult învaţă omul din suferinţă. Dacă omul nu pătimeşte, nu-L cunoaşte pe Dumnezeu”, mărturisea Argentina Galeriu potrivit site-ului Cuvântul Ortodox.


Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 9 ianuarie 2019. Dumnezeu să o odihnească!…

Foto: basilica.ro

Distribuie informația
Alte știri