Spania impune din nou restricții de circulație pe timp de noapte în anumite regiuni

În Spania se vor impune din nou restricții de circulație pe timp de noapte în anumite regiuni, din cauza creșterii numărului de infectări. Incidența în cazul tinerilor sub 29 de ani a depășit o mie de cazuri la suta de mii de locuitori. Ce alte măsuri se vor lua pentru oprirea epidemiei aflăm de la corespondentul nostru în Spania, Oana Dobrescu.

Catalonia a anunțat că va interzice consumul de mâncare sau băuturi în spațiul public și va limita toate activitățile după miezul nopții, iar Valencia este prima comunitate care va relua restricțiile de circulație pe timp de noapte pentru a se asigura că tinerii nu mai ies să petreacă fără a ține cont de măsurile de siguranță.

Comunitatea valenciană a limitat reuniunile la maximum 10 persoane, a închis toate localurile de noapte, iar în 32 de localități nimeni nu mai are voie să iasă din case între ora 1 și 6 dimineața.

Spaniolii sunt de acord cu reluarea restricțiilor și chiar cred că autoritățile s-au grăbit cu relaxarea înainte ca lumea să fie vaccinată.

Autoritãțile din Valencia și Madrid au hotãrât sã cheme tinerii mai repede la vaccinare, mai ales că noua variantă Delta este foarte contagioasă. Cele mai multe cazuri au fost diagnosticate în Catalonia, peste 8000 de la o zi la alta.

Medicii din Terapie Intensivă din Barcelona susțin că noul profil al bolnavilor de COVID din ATI este al pacienților cu vârstă sub 35 de ani și obezitate.

Distribuie informația
Alte știri