Spania introduce obligativitatea unui test Covid-19 la intrarea în țară. Sunt vizați și românii

Persoanele care vor intra în Spania din țările cu risc epidemiologic ridicat vor trebui să prezinte un test PCR negativ pentru noul coronavirus. Ministerul de Externe precizează că măsura va intra în vigoare din 23 noiembrie și este valabilă și pentru cetățenii români. 

Testul va trebui făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul spaniol. La sosirea în Regatul Spaniei, autorităţile le pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele şi prenumele călătorului, datele documentului de identitate naţional sau ale paşaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unităţii medicale care a realizat testul şi rezultatul negativ al testului.

Potrivit listei în vigoare, România se află pe lista autorităților spaniole a țărilor cu risc ridicat de transmitere a noului coronavirus. MAE informează că lista se actualizează la fiecare 15 zile şi poate fi găsită pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii spaniol (https://www.mscbs.gob.es/) cu şapte zile anterior intrării în vigoare, pentru a permite informarea din timp a călătorilor.

Persoanele care călătoresc în Spania trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, și formularul privind starea de sănătate prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau al paginii de internet www.spth.gob.es. Ulterior completării formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinaţie/punctele de control ale frontierei. Având în vedere noile condiţii, formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru Covid-19.

Distribuie informația
Alte știri