Spania reintroduce restricţii drastice. Măştile devin obligatorii

Foto: rtv.net

Autoritățile spaniole au fost nevoite să recurgă din nou la restricţii din cauza cazurilor în creștere de infectare cu noul coronavirus. Andaluzia, purtarea măștii a devenit obligatorie atât în spații deschise, cât și în spații închise și indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de 2 metri, iar pe mai multe străzi din Mallorca s-au închis barurile şi restaurantele.

Măsura purtării măştii în Andaluzia se aplică chiar și pe plaje și la piscine, unde masca poate fi dată jos doar la intrarea în apă și sub umbrelă, dacă se poate menține distanțarea fizică. În restaurante și la terase, masca nu este obligatorie în timpul mâncatului sau băutului. Dar trebuie purtată atunci când nu se face consumație și când întâlnirile din localuri au loc între persoane care nu aparțin aceleiași familii.

De la purtarea obligatorie a măștii în Andaluzia sunt exceptați copiii sub 6 ani și persoanele care nu pot folosi astfel de obiecte din motive medicale.

De asemenea, guvernul regional din Baleare a decis închiderea barurilor, restaurantelor și magazinelor de pe mai multe străzi din Mallorca. Măsura se pune în aplicare cu prezența poliției locale.

Distribuie informația
Alte știri