Spaţii de carantină pentru eventualii pacienţi infectaţi cu coronavirus, amenajate în Bihor

În Bihor s-au luat măsurile pentru asigurarea unor spaţii de carantină pentru eventualii pacienţi infectaţi cu coronavirus.

„Avem deja spaţii de carantină, izolate, afară din oraş, cu 48 de locuri validate în acest moment, şi mai studiem o locaţie pentru alte 30 de locuri. Acestea au fost verificate duminică, în teren de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, împreună cei ai ISU Crişana. Mai avem o posibilitate de zece locuri la Spitalul Municipal şi studiem eliberarea unui corp de clădire de la Spitalul Judeţean. Lucrăm şi la planul de intervenţie, în sensul că aceste centre de carantină să fie operaţionale, cu tot ce au nevoie, inclusiv de securitate, dacă va fi nevoie, aşa cum se cere în acest caz”, spune prefectul Dumitru Ţiplea.

În acest moment, la punctele de trecere ale frontierei din Borș, Valea lui Mihai, Salonta și Săcueni toate persoanele care intră în țară sunt chestionate și consultate cu termometre de contact de către personalul medical coordonat de Direcția de Sănătate Publică Bihor.

„Avem şi câteva echipaje SMURD care sunt pregătite pentru intervenţie la faţa locului, pentru a face o investigaţie medicală şi să ia deciziile adecvate”, a adăugat prefectul.

Pentru a îmbunătăți capacitatea de detectare a eventualelor cazuri, Unitatea de Primire a Urgențelor Bihor a demarat un proces de achiziție de urgență a mai multor termo-scannere. Acestea ar putea ajunge în aceste zile în județ.

Alte știri