Specialisti americani au cercetat Ghetarul Scarisoara. Au anuntat imagini nemaivazute pana acum

O noua expeditie de cercetare a avut loc in ultimele saptamani la Pestera Scarisoara, cel mai mare ghetar subteran din lume. Specialistii s-au intors in acest monument al naturii din Muntii Bihorului si au cautat forme de viata.

Cu ajutorul unui program special, cercetatorii americani vor putea spune cu exactitate care este volumul blocului de gheata.Tot ei vor prezenta imagini nemaivazute pana acum.

Ghetarul de la Scarisoara are o vechime de peste 10.500 de ani, iar specialistii cauta forme de viata, de acum o mie de ani. Pestera care-l adaposteste, unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Romania, a fost declarata Monument al Naturii in 1938.Accesul publicului se face printr-un aven cu diametrul de 60 m și adâncimea de 48 m.

La baza lui se găsește poarta propriu-zisă a peșterii, în spatele căreia se află „Biserica” de unde se deschide o galerie care după 68 m ajunge la Rezervația Mare a peșterii.Catedrala, este lipsită de gheață, la fel ca și Rezervația Mică unde se găsește Palatul Sânzienei frumos concreționat. Pestera e vizitabila zilnic in intervalul orar 9-17.

scarisoara 3

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri