Specialistii de la ISCIR Oradea au dat unde verde telecabinei de la Cetatea Devei

Începând de astăzi, 29 august 2018, de la ora 9:00, Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Devei a fost repornită, a anuntat Primaria Deva.

,,Specialiştii de la ISCIR Oradea au fost ieri la Deva. Ei au constatat că au fost rezolvate defecţiunile tehnice care au existat. S-au efectuat probe cu monolinerul şi am primit avizul să repornim instalaţia. Telecabina este funcţională din această dimineaţă şi transportă în siguranţă turiştii”, declară Alin Suciu, şeful Serviciului Administrativ-Telecabină din cadrul Serviciului Public Administrare Cetate Deva.

Mai multi turiști, între care doi copii de 6 și 7 ani, au rămas blocați la înălțime, duminică, în telecabina de la Dealul Cetății Deva. O alta defectiune avusese loc in urma cu cateva zile.

Telecabina funcţionează zilnic între orele 9:00-21:00. Ultima urcare cu telecabina este la ora 20:30, iar ultima coborâre este la ora 20:50.

Telecabina a fost inaugurată în luna iunie 2005. Instalaţia asigură legătura între staţia de plecare, situată la cota 180,0 metri până la platforma intermediară a Cetăţii Deva (staţie sosire), situată la cota 342,65 metri, respectiv o diferenţă de nivel de circa 160,0 metri.

sf: cetateadeva.ro

Distribuie informația
Alte știri