Specialiștii Institutului de cercetare din Timișoara lucrează la un vaccin împotriva Covid-19

Specialiștii Institutului de cercetare din Timișoara, Oncogen, au anunțat că lucrează la un vaccin împotriva Covid-19. Deocamdată, substanța este la faza de testare în laborator.

Specialiștii institutului spun că au finalizat o sinteză a unui posibil vaccin. Următorul pas este ca această substanță să fie testată în laborator, pe celule umane. Testele au început deja și se vor face cel puțin 1.000 de probe. Testele pe celule umane vor dura peste o lună pentru a se determina exact dozajul substanțelor și care dintre peptide dă răspuns imun. Astfel se va renunța la etapa testării pe animale.

Specialiștii de la Timișoara s-au folosit în studiul lor de profilul genetic al populației din România, care este similar cu cel al oamenilor din restul Europei.

„E un proiect foarte interesant, să dea Dumnezeu să se îndeplinească. Eu cred că mai degrabă de 12-18 luni nu va avea nicio ţară un vaccin disponibil, pentru că testele de eficacitate şi siguranţă trebuie să fie foarte solide. Trebuie să fim siguri că un vaccin este sigur şi eficace, în primul rând, şi în al doilea rând să găsim un producător capabil să facă această cantitate foarte mare”, spune Alexandru Rafila, secretar de stat  în Ministerul Sănătății.

Sursa: stirileprotv.ro si stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri