Spectacol emotionant regizat in spiritul a ceea ce face sa tremure orice inima de roman: 100 ani de Romanie! FOTO

Cele doua spectacole Tezaur Folcloric, de miercuri, 28 martie au purtat spectatorii din bratele divinitatii pana in cele ale iubirii de patrie si popor!

Am fost leganati de doine, emotionati pana la lacrimi de pricesne, de juramantul suratelor, de tributul adus de tinerii solisti de muzica populara bihoreni celor doua stele ce ne lumineaza acum din alte dimensiuni: Florica Ungur si Florica Duma… Iar cantecele de joc , precum si dansurile din toate regiunile tarii si de dincolo de Prut, ne-au facut sa fim, chiar daca doar pentru cateva clipe, fii ai satului romanesc prinsi in iuresul dansului.

Nu pot sa nu pomenesc de maiestria viorilor cu goarna care, in mainile lui Zbiciu, Stangaciu tata si fiu, Mitica Negrean si Dan Moisa, ne-au facut sa vibram si sa fim mandri ca suntem bihoreni!
Spectacolul a omagiat de asemenea 35 de ani impliniti de emisiunea liant pentru romanii de pretutindeni: Tezaur Folcloric.

Si totul sub bagheta Ansamblului Artistic Profesionist „Crisana”, condus de Leontin Ciucur si in cadrul cald si primitor al teatrului „Regina Maria”.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Dana Avram

Distribuie informația
Alte știri