Spectacol-eveniment caritabil online, pentru înfiinţarea unei biblioteci şcolare rurale în Bihor

Fideli motto-ului Rotary, Serviciu mai presus de sine, venim în sprijinul școlilor dornice de schimbare, de parteneriate de învățare pe termen lung și care au resurse limitate, atât materiale cât și tehnologice.

De aceea, File de istorie” pentru Cartea noastră cea de toate zilele” este un eveniment caritabil online realizat de către asociația Rotary Club Oradea Art Nouveau în parteneriat cu Teatrul „Regina Maria” și are ca scop sprijinirea educației în mediul rural, prin înființarea unor biblioteci școlare rurale.

Proiectul își propune să micșoreze distanța dintre mediul rural și cel urban, să încurajeze eliminarea analfabetismului funcțional în rândul elevilor și să prevină abandonul școlar. Considerăm că acest proiect este benefic pentru întreaga comunitate, impactând pozitiv elevi, profesori și părinți deopotrivă, atrăgând atenția asupra importanței cititului și alfabetizării ca drept fundamental al omului.

Spectacolul Eveniment „Cei ce nu uită”, o producție a Teatrului Regina Maria – Trupa Iosif Vulcan care a avut premiera în stagiunea 2012-2013, vine în sprijinul proiectului „Cartea noastră cea de toate zilele”, toate încasările fiind direcționate pentru înființarea unei biblioteci școlare rurale la Școala Gimnazială Pietroasa, județul Bihor.

„Cei ce nu uită…” nu este un simplu spectacol de teatru. Este o experiență care te transforma intr-un martor al  trecutului colectiv, o altă dimensiune a istoriei noastre recente. Este un spectacol care te obligă să ai sufletul și ochii larg deschiși pentru una dintre cele mai impresionante experiențe teatrale.

„Cei ce nu uită…” nu vorbește despre un eveniment simplist, ci despre ceea ce știm că s-a întâmplat în lagărele comuniste. Este un semnal de alarmă pentru generațiile care nu trebuie să uite de miile de oameni ce au murit în închisori.

„Cei ce nu uită…” e un spectacol în care cortina nu se ridică, în care nu există loc de aplauze. E doar o expunere a unei realități crude… Pentru că trecutul nu trebuie uitat.

Un spectacol itinerant, teatru în spaţiu neconvenţional, realizat după un scenariu de Gavriil Pinte.

Cu (în ordine alfabetică): Andreea Gabor, Alina Leonte, Mirela Lupu, Anca Sigmirean, Angela Tanko, Anda Tămășanu, Dania Ținca, Denisa Vlad, Ion Abrudan, Șerban Borda, Ciprian Ciuciu, Tiberiu Covaci, Andrei Fazecaș, Andrei Gliga, Sorin Ionescu, Igor Lungu, Sebastian Lupu, Eugen Neag, Ion Ruscuț, Alexandru Rusu, Emil Sauciuc, Alin Stanciu, Radu Tudor, Răzvan Vicoveanu

Orchestra: Petru Popa, Dumitru Negrean, Sorin Costache, Gheorghe Căbuța, Nicu Moldovan, Eduard Albina

Regia artistică și ilustrația muzicală: Gavriil Pinte
Scenografia: Roxana Ionescu

Ziua de 9 mai, ora 19, este un bun prilej de a sărbători împreună în acest mod. 

Pretul unui bilet este 30 de lei si poate fi achiziționat de pe eventim.ro

https://www.eventim.ro/ro/bilete/cei-ce-nu-uita-oradea-online-561789/event.html

Angela TEBIES, președinte ROTARY CLUB ORADEA ART NOUVEAU

Distribuie informația
Alte știri