Spectacol eveniment de dans contemporan „Frumoasa și Bestia”, pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea

Foto; facebook/mario.dance.atelier

Teatrul Regina Maria din Oradea va găzdui, în premieră, în data de 29 februarie, de la ora 19.00, spectacolul de dans contemporan „Frumoasa și Bestia”, eveniment unic marca Mario Dance Atelier.

Coregrafia poartă semnătura lui Mario Grosu.

Frumoasa: Alexandra Marami, Bestia: Mario Grosu. Alte roluri: Oana Bonda, Andreia Focșa, Daria Costăchel, Sofia Buzdugan, Alesia Breban, Zara Hola, Alexandra Coman, Luiza Dumea.

”Frumoasa și Bestia” nu este o poveste de iubire, ci una despre acceptare. Este mult mai mult decât o poveste care, de milenii, vorbește despre frica atavică de Celălalt. De cel care nu e ca noi sau dintre ai noștri. De Celălalt, Străinul. Necunoscutul. Veritabil testament al condiției umane, metafora Bestiei ne însoțește încă de la Ghilgameș și de la nașterea religiilor pentru că frica ne ține în viață. Ne protejează și de Celălalt, din afară, dar și de Celălalt, dinlăuntrul nostru. Și, ca să nu uităm niciodată asta, i-am mai atribuit, în timp, o altă caracteristică definitorie: Urâțenia. Astfel, Celălalt a devenit și Urât, pentru a-l diferenția de noi, care suntem frumoși. Apoi a devenit și mai tenebros, nocturn, în timp ce noi suntem evident solari. Și speriați de întuneric. Meticulos, am creat astfel o Bestie pentru a ne defini pe noi înșine, ca înt-o veritabilă oglindă a lui Dorian Grey. Nu numai că noi suntem Bestia, dar cel mai mult ne e frică de noi înșine”, spune regizorul spectacolului, Cristian Nedea.

Biletele pot fi achiționate accesând link-ul https://eventbook.ro/other/bilete-spectacol-frumoasa-si-bestia-29-februarie-2024-oradea

Distribuie informația
Alte știri