Spectacole online la Casa Artelor ”Dinu Lipatti”, de Ziua Tineretului

O serie de recitaluri vor putea fi urmărite online duminică, 3 mai, la orele 11,00 şi 17,00, în cadrul evenimentului „Ziua Tineretului”, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”.

„Evenimentul ‘Ziua Tineretului’- Ediţie Online este o ocazie deosebită să sărbătorim Ziua Naţională a Tineretului în România, marcată în fiecare an în data de 2 mai, oferindu-le tinerilor muzicieni ocazia de a-şi etala talentul cu care au fost înzestraţi şi performanţa pe care o realizează cu pasiune şi devotament, pe scena online creată de Casa Artelor ‘Dinu Lipatti’ pentru promovarea lor. Începând cu orele 11,00 vă invităm să urmăriţi în premieră online pe pagina de Facebook a Casei Artelor ‘Dinu Lipatti’ recitalul elevilor Colegiului Naţional ‘George Enescu’, recital care a avut loc în anul 2019 în Salonul de muzică al Casei Lipatti. În repertoriu au fost incluse compoziţii de George Enescu, Dinu Lipatti, Sabin Drăgoi, Marţian Negrea, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Frederic Chopin şi Sergei Rahmaninov”, informează Casa Artelor, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Tot duminică, de la ora 17,00, evenimentul va continua cu transmisiunea în regim de premieră a două recitaluri pentru pian, susţinute de tinerele pianiste Axia Marinescu şi Mădălina Dănilă.

Potrivit sursei citate, conceptul evenimentului „Ziua Tineretului”, Ediţie Online aparţine pianistei şi regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Alte știri