Spectacolele Arcadiei în atenția profesioniștilor din țară și de peste hotare

Cea de a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „100, 1000, 1.000.000 de povești” a reunit, la Teatrul Ion Creangă din București, spectacole realizate de teatre și companii din Austria, Belgia, Elveția, Finlanda, Italia, Marea Britanie, Spania și România (Teatrul Ion Creangă, Teatrul Mic, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul de Păpuși „Gulliver” Galați). Pe lângă spectacole, festivalul a fost completat cu o serie de evenimente conexe, dedicate profesioniștilor din domeniul artistic.

În cadrul dezbaterii „Influența noilor tehnologii asupra teatrului pentru publicul tânăr”, Teatrul Arcadia a avut onoarea de a prezenta două spectacole: O MIE ȘI UNA DE FRONTIERE (POVESTEA LUI ALADIN), 2014, de Luis Montoto, Regia artistică: Radu Dinulescu, o coproducţie multinaţională, cu decoruri și imagini 3D , realizată cu implicarea unor artişti din România, Cehia, Belgia şi Franţa, și GULLIVER (2017, regia Radu Dinulescu).

Spectacolul vizual, non-verbal, este considerat cea mai elaborată producţie a echipei formate din regizorul de teatru Radu Dinulescu și artistul belgian Armand Richelet-Kleinberg, grafician, muzician și producător de film. Producția propune o îmbinare a universului animației păpușilor cu imaginile 3D stereoscopice.

Prezentarea a fost realizată de regizorul Radu Dinulescu și de actorul Florian Silaghi. Prezența actorului orădean în festival este un al motiv de onoare pentru trupa Arcadia, Florian Silaghi fiind singurul român invitat în juriul prestigiosului festival, alături de Jo Belloli (specialist în domeniul teatrului pentru copii sub 6 ani, Marea Britanie) și Omar Meza (coregraf și director artistic, Spania).

Spectatorii orădeni care vor să se bucure de experiența spectacolelor 3D au ocazia de a viziona o nouă reprezentație a spectacolului Gulliver, care va avea loc în data de 3 noiembrie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia. Spectacolul este accesibil copiilor începând cu vârsta de 3 ani. Biletele s-au pus în vânzare la agenția teatrului și online pe biletmaster.ro

Distribuie informația
Alte știri