Spectacolele pentru copii şi seniori din Bihor, derulate de Asociația Culturală Teatrul de Copii Oradea, un real succes

Foto: crisana.ro

Asociația Culturală Teatrul de Copii a obținut finanțare pentru proiectele “Profesorul Trăsnit” și “Teatrul vine la tine”, care s-au desfășurat în localități din Bihor în perioada mai – iulie 2024.

Proiectul „Profesorul trăsnit” a fost finanțat prin programul Fondul Științescu Oradea, ediția 6.0. Este vorba despre un program prin care Fundația Comunitară Oradea face știința mai atractivă pentru copiii și tinerii din Bihor, oferind finanțări și mentorat pentru proiecte educaționale din domeniul STEAM (științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică). Proiectul a avut în vedere organizarea de spectacole pentru 630 de elevi din Roșia, Parhida, Batăr, Vârciorog și Marghita. Fiecare spectacol a avut în vedere transmiterea de cunoștințe elementare de fizică, chimie și matematică, în cadrul a cinci spectacole interactive susținute de „Profesorul Trăsnit”. 

Proiectul va avea continuitate și după implementare, asta pentru că experimentele fizice și chimice din spectacole vor putea fi replicate la scară mică de către profesori, spunea la lansara Şerban Borda, președintele Asociației Culturale Teatrul de Copii

Proiectul „Teatrul vine la tine” a fost finanțat prin programul Bursa Talentelor al Fundației Comunitare Oradea și s-a aflat la a treia ediție, primele fiind destinate copiilor. De data aceasta, însă, „Teatrul vine la tine” s-a îndreptat în special înspre seniorii din Holod, Tinca, Tulca, Gepiu și Vadu Crișului cu spectacolul „Dragoste cu năbădăi”. Publicul, în numar de 685 de persoane, format din copii, tineri și seniori au primit foarte bine acest spectacol. Proiectul va avea continuitate și după implementare prin organizarea de spectacole în zonele rurale. 

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri