Spectacolul „Avalanşa”, selectat la Festivalul Naţional de Teatru

Marina Constantinescu, directorul Festivalului Naţional de Teatru, a anunţat miercuri, 3 iulie, selecţia naţională a celei de-a 29-a ediţii a FNT. Transmisia a fost făcută în sistem live streaming pe www.fnt.ro şi pe pagina de Facebook a Festivalului. Printre spectacolele selecţionate se află şi Avalanşa, o producţie a Teatrului Regina Maria din Oradea. Festivalul Naţional de Teatru va avea loc între 18 şi 27 octombrie 2019, la Bucureşti.

Spectacolul Avalanşa, de Tuncer Cücenoğlu (regia Petru Vutcărău, asistent regie Elvira Rîmbu, traducerea: Nermin Hogea Susam, dramaturgie Claudiu Groza, Costume: Amalia Buie, Decor: Ianis Vasilatos), a avut premiera în 21 noiembrie 2018. Din distribuţie fac parte actorii: Petre Ghimbășan; Corina Cernea; Consuela Egyed; Ciprian Ciuciu; Șerban Borda; Gabriela Codrea; Mirela Lupu; Andrian Locovei; Anca Sigmirean; Nicolae Segărceanu; Georgia Căprărin; Alin Stanciu; Ion Ruscuț; Cristian Segărceanu.

Spectacolul “Avalanșa” a avut peste 40 de montări din Argentina, până în Japonia, iar în ţară la noi s-a mai jucat pe scena Naţionalului din București și la secţia maghiară a Teatrului din Timisoara. Echipa pe care a găsit-o la Oradea, unde a venit după o intalnire cu managerul Elvira Rîmbu, e una minunată, spune autorul care își explică notorietatea piesei “Avalanșa” prin universalitatea ei. Acțiunea se poate petrece la fel de bine în Turcia, România, Franța, Belgia sau în oricare altă țară din lume.

Distribuie informația
Alte știri