Spectacolul ”Cavalleria Rusticana & Pagliacci”, transmis online de Opera Naţională Bucureşti

Seri de Operă Online este noul program al Operei Naţionale Bucureşti, adaptat pentru perioada stării de urgenţă, prezentat pe pagina oficială de Facebook a instituţiei cu hashtag-ul #ramanemacasa. Luni, 6 aprilie, la ora 18:30, pe pagina de Facebook, cât şi în link-ul www.operanb.ro/operaonline, este transmisă înregistrarea spectacolului ”Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo, în regia lui Ion Caramitru.

Scenografia este semnată de Viorica Petrovici, iar coregrafia, de Monica Petrică. Spectacolul este realizat cu participarea Orchestrei, Corului şi Corului de copii al Operei Naţionale Bucureşti, sub coordonarea maeştrilor de cor Daniel Jinga şi Smaranda Morgovan şi a dirijorului Vlad Conta.

Perechea ”Cavalleria Rusticana” & ”Pagliacci” a avut premiera la 22 decembrie 1893 şi de atunci o mare parte a scenelor de operă prezintă cele două opere împreună.

Premiera spectacolului de la Opera Naţională Bucureşti a avut loc la 31 martie 2018. Durata spectacolului este de 2 ore şi 45 de minute. Înregistrările din programul Seri de Operă Online sunt accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

Distribuie informația
Alte știri