Speranţa de viaţă în România a trecut de 75 de ani şi jumătate

Speranţa de viaţă în România a trecut de 75 de ani şi jumătate. Datele publicate de Institutul Naţional de Statistică arată ca în unele judeţe, cum ar fi Vâlcea şi Braşov, oamenii se apropie foarte mult de 80 de ani.

Capitala şi Clujul sunt şi ele în topul longevităii locuitorilor, cu o medie de peste 77 de ani – secretul lor: aici sunt centrele medicale performante şi nivelul de trăi crescut. Aceste judeţe au în comun fie servicii medicale mai performante, fie o zonă montană, care le asigură un aer mai bun, şi îi obligă la o viaţă activă. Bihorul e pe la mijloc, cu speranţa de viaţă de 75 de ani. Cel mai puţin trăiesc cei din Tulcea, 73 de ani şi jumătate, în medie, conform stirileprotv.ro.

În Europa, cel mai mult trăiesc spaniolii, italienii şi francezii, peste 82 de ani în medie. Românii suntpe locul al treilea din coadă – înaintea letonilor şi bulgarilor. În ultimii 18 ani în aproape toate statele europene speranţa de viaţă a crescut cu 4 ani. În lume, Japonia, Elveţia şi Singapore sunt campioanele longevităţii.

Foto: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri