Speranţe pentru Mihai Neşu! Elvețienii au inventat un dispozitiv care l-ar putea ajuta să meargă din nou

Mihai Neşu ar putea merge din nou graţie un dispozitiv elveţian de ultimă generaţie. O spune George Ogăraru care continua să țină strâns legătura cu bunul său prieten din Oradea.

Cercetătorii de la Școala Federală Politehnică din Lausanne au inventat un dispozitiv electric, care, implantat în jurul șirei spinării pacienților care nu mai pot merge, ajută la transmiterea semnalelor din creier către picioare. Astfel, oamenii cu probleme locomotorii își recapătă mobilitatea treptat.
Această invenție uimitoare a fost testată deja pe trei pacienți din Elveția, iar rezultatele s-au văzut instant, declara Ogăraru.

Viaţa lui Neşu s-a schimbat ireversibil cu aproape 8 ani în urmă, când a suferit o fractură a unei vertebre, în timpul unui antrenament al lui FC Utrecht, şi a rămas paralizat. De atunci, Neșu nu numai că n-a renunțat la luptă, dar a găsit mereu resurse pentru a se motiva și pentru a spera că poate va mai trăi ziua în care să se poată mișca mult mai lejer.

”Bucuriile lui sunt simple. Sunt acele momente simple ale zilei. Se trezește, merge la sală, lucrează, vede copiii aceia din cadrul fundației. Fundația e practic motorul lui, îl face să meargă mai departe! Proiectele, mai nou designul…, își dorește foarte mult să dea curs pasiunii lui. Asta a lucrat înainte de fotbal, la arte. Face design de interior, are foarte multe de făcut și le face foarte bine”, a spus, George Ogăraru, la Pro Sport Live.

Distribuie informația
Alte știri