Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, în Maratonul pentru viață! O nouă prelevare de organe, la Oradea

Foto: facebook/ANT

Maratonul pentru viață a început marți, 6 iunie, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași – Pagina Oficială, acolo unde familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe și țesuturi.

Câteva ore mai târziu, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, familia unui alt pacient aflat în moarte cerebrală, găsea puterea de a ajuta alți oameni, de a oferi altor familii șansa de a-i avea pe cei dragi alături, fiind de acord cu donarea de organe.

Ca de fiecare dată, echipa ATI și de coordonare a spitalului orădean: Dr. Ștefan Pataki – kdp, As. Petru Cotrău – coorodnator transplant, Dr. Yvonne Pop, Dr. Ștefania Sije, Dr. Elena Mitrasca, As. Emese Szabo, As. Viviana Hodosan, As. Nela Bulzan, As. Otto Gergely, a făcut dovada profesionalismului şi împreună cu echipele chirurgicale de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki – pentru ficat, și ICUTR Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuța – pentru rinichi, au încheiat cu succes una din etapele activității de transplant.

„Datorită efortului și măiestriei echipelor medicale, un copil de 12 ani a primit șansa “la mâine” prin transplant hepatic”, potrivit ANT.

Distribuie informația
Alte știri