Spitalul Clinic Pelican din Oradea dispune de cel mai modern sistem de chirurgie robotica la nivel mondial

Spitalul Clinic Pelican din Oradea dispune de cel mai modern sistem de chirurgie robotica la nivel mondial. Este vorba de robotul da Vinci. E in fapt un ansamblu computerizat, cu ajutorul caruia chirurgul realizeaza interventia cu o precizie mult mai mare decat in cazul chirurgiei laparoscopice. Robotul da Vinci este utilizat in domeniul Urologiei, Chirurgiei, Ginecologiei, cu aplicabilitate in Chirurgia toracica, si in Cardiologie.

Spitalul Clinic Pelican din Oradea este al 7-lea centru medical cu chirurgie minim invaziva asistata robotic din Romania (dupa 4 spitale publice si 2 spitale private de la Brasov si, Bucuresti), unde se vor realiza interventii de chirurgie robotică.


Chirurgul controleaza instrumentele si camera de la o consola, de unde foloseste instrumente chirurgicale miniaturale in mod mult mai precis chiar decat in cazul operatiilor laparoscopice. Instrumentele miniaturizate sunt montate pe 3 brațe robotice separate, cu un grad ridicat de dexteritate, care permit chirurgului sa efectueze miscari largi, dar de o precizie foarte mare si sa opereze in spatii foarte inguste din corp. Pe un al patrulea brat este montata o camera 3D, care permite marirea imaginii de peste 10 ori si care ghideaza chirurgul pe durata procedurii.


Distribuie informația
Alte știri