Spitalul Municipal din Oradea neagă cu fermitate orice susțineri privind presupuse fapte de malpraxis medical în tratamentul pacienților infectați cu Covid 19. Comunicat

foto/ arhiva

Ca urmare a apariției în spațiul public, respectiv în presa online și pe rețelele sociale, a unor acuze complet nefondate la adresa insituției noastre și a personalului nostru, Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu neagă cu fermitate orice susțineri privind presupuse fapte de malpraxis medical în tratamentul pacienților infectați cu Covid 19.

Contrar celor ce se susțin în spațiul public, spitalul nostru respectă cu strictețe Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 în privința medicației administrate, care este adaptată fiecărui caz medical în funcție de afectarea pulmonară și simptomatologia manifestată de pacient, inclusiv sub aspectul administrării de oxigen medical. Ceea ce se susține a fi un efect advers al supradozajului de oxigen de care suntem acuzați sunt în fapt manifestări ale infectării cu SarsCov2 propriu-zise, ale desaturației și detresei pulmonare accentuate pe care această infecție le cauzează. Degradarea bruscă a stării generale a pacienților despre care se susține că ar fi cauzată de un supradozaj al oxigenului este în fapt un element specific al evoluției fulminante a1 acestei infecții.

Pacienții noștri sunt supravegheați în mod continuu de cadrele medicale și auxiliar medicale, singurele care sunt îndreptatite să administreze și să dozeze oxigenul medicinal. Punem la îndoială afirmațiile propagate cu atât mai mult cu cât, prin natura postului de brancardier pe care î1 ocupa persoana care a inițiat propagarea acestor neadevăruri, aceasta nu avea contact cu pacientul, nu putea staționa în zona roșie unde este administrat oxigenul pacienților, având strict atribuții de a transporta pacientul de la camera de gardă până la intrarea în secția medicală.

Întrucât afirmatiile complet nereale și percepția trunchiată asupra actului medical se propagă în spațiul public de către un fost angajat, ne permitem să afirmăm că aceste fapte reprezintă un demers pur vindicativ din partea fostului salariat, care a dat dovadă de o conduită cât se poate de reprobabilă la locul de muncă, conduită în considerarea căreia raportul de muncă nici nu a fost menținut.

Vom demara de urgență toate demersurile legale pe care Legea ni le pune la dispoziție pentru tragerea la răspundere a persoanelor și entita“ților care propagă la adresa noastră și a personalului nostru informații false, afectând imaginea instituției sanitare și subminând actul medical.

De la începutul pandemiei, până azi, 02.11.2021 ora 12.00, spitalul nostru a tratat 9704 de pacienți infectați cu SarsCov2, ceea ce a presupus din partea noastră eforturi extraordinare din punct de vedere profesional și chiar uman și considerăm că este condamnabilă orice încercare de a submina și de a duce în derizoriu aceste eforturi prin propagarea de neadevăruri.

Distribuie informația
Alte știri