Sportiv orădean calificat la Campionatul European indoor de tir cu arcul

Datorită rezultatelor foarte bune înregistrate la prima competiţie din acest an, un sportiv al C.S. Crişul Oradea a fost selectat să participe la Campionatul European indoor de tir cu arcul, care va avea loc între 19 şi 26 februarie la Varazdin (Croaţia).

Sergiu Pallag are 16 ani şi a început să tragă cu arcul în 2018, la Clubul Sportiv Redpoint, singurul club de performanţă în tirul cu arcul din Bihor. După participări victorioase în 2019 la campionatele indoor şi outdoor pentru copii, a făcut o pauză de aproape trei ani, revenind în 2022 la clubul de origine, unde performanţele nu s-au lăsat aşteptate. Este elev în clasa a XI-a A la Liceul de Arte Oradea, iar profesorii spun despre el că este un elev deosebit, atent şi silitor. „Un copil excepţional, de obicei reuşeşte în ce îşi propune să facă, vine primul la şcoală, sunt foarte bucuroasă pentru performanţele lui şi cred că acest sport îl ajută foarte mult”, spune diriginta Sorina Tivadar.

Sergiu Pallag va pleca miercuri 14 februarie în cantonament cu lotul naţional al României, iar de acolo la Varazdin (Croaţia), pentru Campionatul European de sală. „Sper să obţin un rezultat care să arate că participarea mea la acest concurs de talie europeană a fost motivată, mai ales că am coechipieri care trag foarte bine şi împreună putem obţine şi o medalie la echipe”, afirmă Sergiu Pallag, care anul trecut şi-a schimbat arcul cu unul mai performant, cu care obţine un punctaj mult mai bun. „Criterul de selecţie l-a reprezentat clasamentul de la recentul campion naţional de juniori, unde Sergiu s-a clasat pe podium şi mi-a plăcut atitudinea lui”, a declarat antrenorul federal al României, dl. Cezar Alexandrescu. Rezultatele sportivilor de la C.S. Redpoint se datorează şi susţinerii Agroind Cauaceu, Rivolto Cons, Golde Oradea, ReBoxed şi Blue Container Aleşd.

La Campionatul European indoor de tir cu arcul participă 9 sportivi din România, din care 3 la arc olimpic, 3 la barebow şi 3 la compound (trei echipe). Potrivit antrenorului federal, obiectivele ţării noastre la această importantă competiţie sunt locul 1-6 la echipe, dar nu este exclus un rezultat individual foarte bun.

Distribuie informația
Alte știri