Sprijin de un milion de lei pentru introducerea gazului în comuna Abram

Foto: facebook/Ilie Bolojan

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de miercuri, 31 ianuarie, un contract de asociere cu Primăria Abram pentru extinderea rețelei de gaze naturale în satele Iteu Nou și Iteu din comună și realizarea unei stații de reglare-măsurare.

Consiliul Județean alocă suma de un milion de lei pentru cofinanțarea investiției.  Sprijinul instituției constă și în consiliere juridică și financiară, în obținerea avizelor necesare, întocmirea documentațiilor, dar și implicare în implementarea proiectului.

Primăria Abram asigură diferența de sumă pentru realizarea proiectului și organizează licitația pentru execuția lucrărilor și concesionarea serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale.

Valoarea totală estimată a investiției este de 2,8 milioane de lei. Până în prezent, comuna Abram a realizat din resurse proprii 18 kilometri de rețele de distribuție a gazului și, cu ajutorul concesionarului, alți 6,5 kilometri.

Vă reamintim că din 2021 Consiliul Județean Bihor derulează un program multianual prin care sprijină orașele și comunele interesate de introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale. Instituția alocă în fiecare an un million de euro prin acest program, ceea ce permite susținerea a 5 sau 6 primării.

Distribuie informația
Alte știri