Sprijinirea educației, una din principalele preocupări ale rotarienilor orădeni

Anul 2023 în județul Bihor a început cu un nou proiect derulat de către membrii cluburilor Rotary Oradea 1113 si Rotary Oradea Insignis. Ei s-au alăturat demersului Districtului Rotary 2241, care a inițiat proiectul districtual ”Educație pentru Noua Generație” pentru facilitarea accesului școlilor la tehnologie și informație.

Rotarienii orădeni au achiziționat două table smart și un video-proiector, în valoare totală de 13.595 de lei, sumă care a inclus montajul și configurarea tablelor. Acestea au fost montate într-un laborator de informatică și într-o sală de clasă de la Școala gimnazială Aurel Pop din Oșorhei.

Prin intermediul acestei tehnologii, procesul de educație devine mai facil și în același timp, mai atractiv. Cadrele didactice pot prezenta într-o manieră creativă și interactivă informațiile din cursurile pregătite iar elevii au parte de acces mult mai direct la informație și mai apropiat de tehnologiile pe care aceștia le utilizează în mod uzual.

”Sprijinirea educației e una din principalele preocupări ale Districtul Rotary 2241 România și Republica Moldova și implicit a Rotary Club Oradea 1113. Majoritatea proiectelor pe care clubul nostru le derulează vizează îmbunătățirea actului educațional, așadar mă bucur că am reușit să implementăm proiectul “Smart Classrooms”, la școala din Oșorhei. În viitor cu siguranță, vom continua să dezvoltăm și alte proiecte ce vizează educația formală și non- formală la această școală. Le mulțumesc colegilor de club care s-au ocupat de implementarea acestui proiect cu succes, prietenilor din Rotary Club Insignis, echipei districtuale D2241, directorului școlii și primarului comunei Oșorhei pentru susținerea și deschiderea de care au dat dovadă”, a precizat Bogdan Bocșe, președintele Rotary Club Oradea 1113.

Distribuie informația
Alte știri