Stadiul implementării proiectului ,,Renovarea energetică aprofundată a clădirii publice Poliția Municipiului Oradea”

La data de 29 iunie a.c., a fost recepționat serviciul de elaborare a Proiectului Tehnic și a fost emisă Autorizația de Construire pentru obiectivul ,,Renovarea energetică aprofundată a clădirii publice Poliția Municipiului Oradea”.

Această etapă are o importanță majoră în atingerea obiectvelor proiectului cu titlul ,,Renovarea energetică aprofundată a clădirii publice Poliția Municipiului Oradea” C5-B2.2.b17, realizat de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă/ Componenta 5 – Valul renovării/ Axa 2-Schema de Granturi pentru eficienţă energetică în clădiri publice/ Operaţiunea B.2. – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Clădirea, situată pe strada Calea Aradului nr.6 din municipiul Oradea, a fost construită în anul 1995, se află în administrarea Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și este utilizată, în prezent, pentru birourile polițiștilor de la Poliția Municipiului Oradea.

În respectiva clădire îşi desfăşoară activitatea polițiștii orădeni din cadrul structurilor judiciare, de ordine publică, conducere și structuri de suport, cu un regim de ocupare permanentă.

 De la darea în folosință până în prezent, nu s-au realizat lucrări de modernizare sau reabilitare, doar lucrări de reparații curente.

Prin proiect vor fi realizate următoarele lucrări:

 • desfacerea șarpantei actuale;
 • desfacerea stratificației de hidro-termoizolație;
 • refacerea stratificației de hidroizolație și termoizolație pentru sistem de acoperiș de tip terasă necirculabilă,
 • termoizolarea clădirii cu vată bazaltică de 15 cm, peste care se va aplica tencuială decorativă texturată, exterioară;
 • refacerea tencuielilor interioare și vopsirea cu vopseli lavabile a spațiilor interioare;
 • se propune înlocuirea tâmplăriei exterioare (uși și ferestre) din lemn cu geam simplu sau pvc cu geam dublu termoizolant cu tâmplărie din rame pvc cu eficiență termică ridicată, cu geam termoizolant tripan;
 • desfacerea pardoselilor existente din parchet și mozaic, împreună cu șapa existentă, în toate încăperile urmând a fi montată pardoseală LVT;
 • apele pluviale de pe învelitoare vor fi colectate prin intermediul sistemului de jgheaburi propus și vor fi dirijate către terenul natural aflat în imediata vecinătate a clădirii;
 • înlocuirea instalațiilor sanitare, termice, electrice;
 • instalația de încălzire interioară (cu pompe de căldură tip aer – apă) va fi realizată prin demontatea sistemului existent – sistem cu radiatoare și implementarea unui sistem de încălzire/climatizare cu ventiloconvectoare de perete;
 • pe acoperișul tip terasă necirculabilă propusă se vor instala 88 de panouri fotovoltaice cu proprietăți antiglare;
 • se va instala o stație de reîncărcare mașini electrice de 2×22 kW, cu posibilitatea de încărcare simultană a două mașini.

Valoarea totală a proiectului (cu TVA) este de 15.265.140,06 lei din care  5.383.513,95 de lei fonduri externe nerambursabile; (4.523.961,30 de lei valoarea eligibilă din PNRR și 859.552,65 de lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR); respectiv 9.881.626,11 lei – finanțare publică națională.

Data începerii proiectului: 30.09.2022;

Data finalizării proiectului: 30.09.2024;

Obiectivul general al proiectului este îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului înconjurător.

De asemenea, se intenționează optimizarea condițiilor în care își desfășoară activitatea profesională polițiștii orădeni și, implicit, creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor, beneficiari direcți ai misiunii acestora.

Coordonate de contact beneficiari:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor,

Municipiul Oradea, strada Parcul Traian nr. 18, județul Bihor, cod poștal 410055,

Telefon: 0259/403014, Fax: 0259/412169, e-mail: cabinet@bh.politiaromana.ro

Distribuie informația
Alte știri