Stadiul lucrărilor la parcarea de tip Park and Ride din Oradea

Lucrările la parcarea de tip Park and Ride amenajată în jurul Catedralei Ortodoxe au ajuns la un stadiul fizic de 71%, constructorul având ca termen de finalizare sfârșitul lunii decembrie 2023.

Noua parcare va duce la descongestionarea traficului, îmbunătățind condițiile de parcare a autoturismelor în zona centrală a orașului şi pentru cei care fac naveta înspre Oradea sau o vizitează în scop turistic.

Vestigiile descoperite în cursul lucrărilor la parcare vor fi prezentate publicului în forma actuală, neacoperite cu sticlă, iar în vecinătate vor fi montate panouri multilingve de informare despre istoria locului. De menționat că structura de apărare a cetății, respectiv zidul ravelinulului și contraescarpei, sunt marcate în pardoseala parcajului în demisol.

După modificările făcute pentru punerea în valoare a vestigiilor descoperite, vor rezulta 256 de locuri de parcare: 225 de locuri pentru autoturisme (din care 6 pentru mașini electrice și 10 locuri pentru persoane cu dizabilități) și 31 de locuri pentru motociclete.

Executantul lucrării este S.C Construcții Erbașu, împreună cu S.C Simbac și Electrofor.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri