Ștampila, o amintire! În sfârșit, a fost eliminată și de la stat

Ștampila a fost eliminată din marea parte a instituțiilor statului, după votul deputaților de miercuri. Actele de stare civilă, contractele publice și alte documente oficiale nu vor mai avea nevoie și de ștampilă. Pentru ca noua regulă să fie și aplicată mai este nevoie doar de semnătura șefului statului.

Parlamentarii au decis miercuri eliminarea obligativității stampilării anumitor acte în instituțiile de stat, după ce Guvernul a scăpat firmele și persoanele fizice autorizate (PFA) de obligația ștampilării documentelor

„Persoanele juridice de drept public, nu au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituţiile sau autorităţile publice ori emise sau încheiate în relaţia cu instituţiile sau autorităţile publice”, scrie în proiectul adoptat, potrivit realitatea.net.

De asemenea, „persoanele juridice de drept public nu au obligaţia de a aplica ştampila pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relaţia dintre acestea și persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entităţile fără personalitate juridică”. Prevederile nu se aplică însă instituţiilor sau autorităţilor publice cărora prin acte normative de rangul legii, cu caracter special față de prezenta ordonanță, li se impune expres folosirea ştampilelor.

Proiectul a trecut de Senat în noiembrie anul trecut, iar Camera Deputaților a fost for decizional.

Foto: realitatea.net

Distribuie informația
Alte știri