Guvernul Ungariei declară stare de urgență din cauza războiului din Ucraina

Distribuie pentru prietenii tăi:

 Guvernul îşi exercită dreptul prevăzut de legea fundamentală şi declară starea de urgenţă cauzată de război începând de la miezul nopţii – a anunţat prim-ministrul Viktor Orbán într-o înregistrare video publicată marţi pe o reţea de socializare, relatează MTI.

“Guvernul învestit astăzi şi-a început activitatea imediat. Nu am pierdut niciun minut, deoarece în ţara vecină este război. Un război al cărui sfârşit nimeni nu-l poate vedea” – a declarat premierul.

Viktor Orbán a subliniat: acest război reprezintă o ameninţare constantă pentru Ungaria, pune în pericol securitatea fizică a populaţiei, periclitează aprovizionarea cu energie şi siguranţa materială a economiei şi a familiilor.

“Ne dăm seama că războiul şi sancţiunile impuse de Bruxelles au dus la o uriaşă bulversare a economiei şi la creşteri drastice ale preţurilor. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să rămână în afara războiului şi să protejeze siguranţa materială a familiilor” – a declarat premierul.

În opinia lui Viktor Orbán, acest obiectiv necesită spaţiu de manevră şi capacitatea de a acţiona imediat, de aceea guvernul îşi exercită dreptul prevăzut de legea fundamentală şi declară starea de urgenţă cauzată de război începând de la miezul nopţii. Această măsură – ca şi în cazul stării de urgenţă declarate în timpul apărării împotriva epidemiei – va permite guvernului să reacţioneze imediat şi să protejeze Ungaria şi familiile maghiare prin toate mijloacele posibile.

Mâine vă voi informa despre primele noastre decizii – a spus premierul în încheierea înregistrării.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri