Guvernul Ungariei declară stare de urgență din cauza războiului din Ucraina

 Guvernul îşi exercită dreptul prevăzut de legea fundamentală şi declară starea de urgenţă cauzată de război începând de la miezul nopţii – a anunţat prim-ministrul Viktor Orbán într-o înregistrare video publicată marţi pe o reţea de socializare, relatează MTI.

“Guvernul învestit astăzi şi-a început activitatea imediat. Nu am pierdut niciun minut, deoarece în ţara vecină este război. Un război al cărui sfârşit nimeni nu-l poate vedea” – a declarat premierul.

Viktor Orbán a subliniat: acest război reprezintă o ameninţare constantă pentru Ungaria, pune în pericol securitatea fizică a populaţiei, periclitează aprovizionarea cu energie şi siguranţa materială a economiei şi a familiilor.

“Ne dăm seama că războiul şi sancţiunile impuse de Bruxelles au dus la o uriaşă bulversare a economiei şi la creşteri drastice ale preţurilor. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să rămână în afara războiului şi să protejeze siguranţa materială a familiilor” – a declarat premierul.

În opinia lui Viktor Orbán, acest obiectiv necesită spaţiu de manevră şi capacitatea de a acţiona imediat, de aceea guvernul îşi exercită dreptul prevăzut de legea fundamentală şi declară starea de urgenţă cauzată de război începând de la miezul nopţii. Această măsură – ca şi în cazul stării de urgenţă declarate în timpul apărării împotriva epidemiei – va permite guvernului să reacţioneze imediat şi să protejeze Ungaria şi familiile maghiare prin toate mijloacele posibile.

Mâine vă voi informa despre primele noastre decizii – a spus premierul în încheierea înregistrării.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri