Starea tehnică și masa autovehiculelor de transport marfă, verificată de polițiștii bihoreni, în cadrul operațiunii Truck & Bus

Miercuri, 10 mai a.c., în intervalul orar 09.00 – 15.00, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat, alături de reprezentanți ai Consiliului Județean Bihor, pe drumurile județene 795, 768, 792A și 709A, în cadrul operațiunii Roadpol Truck&Bus, desfășurată, în perioada 8-14 mai 2023, la nivelul Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere – ROADPOL.

În cadrul operațiunii Truck & Bus, polițiștii verifică, printre altele, starea tehnică a vehiculelor, respectarea limitelor de greutate și dimensiuni, dacă încărcătura este asigurată corespunzător, respectarea orelor de condus și odihnă, precum și corectitudinea operării tahografelor.

Astfel, în urma abaterilor constatate pe șoselele bihorene, în cadrul acțiunii de miercuri, în care a fost verificată, prin cântărire, depășirea maselor maxime admise pe vehicule și/sau pe categoria de drum, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 52.500 de lei, respectiv 5 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr.43/1997 rep. privind regimul drumurilor, pentru depășirea maselor maxime autorizate, 2 sancțiuni la O.G. nr.37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, alte 3 sancțiuni la H.G. nr.1373/2008 privind reglementarea furnizării și transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România, pentru lipsa tichetului de cântar și o sancțiune potrivit prevederilor H.G. nr.69/2012 privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, pentru lipsa unor documente necesare transportului rutier.

Distribuie informația
Alte știri