Start pentru amenajarea unei noi piațete publice în centrul municipiului Oradea

Au demarat lucrările privind amenajarea unei noi piațete publice în centrul urbei. Mai exact la intersecția Piața Unirii cu strada Iuliu Maniu si va avea o suprafață de 3.036 mp. Lucrările sunt executate de asocierea formată din: S.C Gavella Com S.R.L, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile și S.C Edildrum Construct S.R.L, valoarea fiind de 3,5 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție de 5 luni. Proiectul tehnic a fost realizat de către firma S.C Edildrum Construct S.R.L.

”Conceptul urmărit este reamenajarea unitară a întregii zone pietonale, propuse pentru a fi integrată în cadrul existent în Piața Unirii și pentru a se realiza conexiunea între zone turistice importante. Proiectul de investiții prevede desființarea gardului existent, care încadrează proprietatea bisericii, traseul urmând să se delimiteze vizibil prin montarea de cubeți din porfir dispuși rectangular, dar și reamenajarea acceselor și aleilor de pavaj din piatră porfir”, spune viceprimarul Florin Birta.

Stâlpii de iluminat vor fi personalizați cu stema municipiului Oradea, iar în cadrul acestui proiect de regândire a spațiului pietonal, va fi amplasată statuia marelui om politic Iuliu Maniu, în fața intrării în Biserica Sf. Nicolae, dinspre strada Iuliu Maniu.

Distribuie informația
Alte știri