Start pentru depunerea ofertelor privind construirea parcării Spitalului Județean din Oradea

A fost publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind licitația pentru atribuirea contractului de execuție a parcării Spitalului Județean din Oradea. Data limită de depunere a ofertelor este 24.10.2022, ora 15.00, valoarea estimată a achiziției este de 48.115.327,75 lei.

Pe data de 19 septembrie a fost publicat anunțul de participare cu privire la licitația deschisă având ca obiect „Construirea unei parcări aferente Spitalului Clinic Județean, necesară funcționării sistemului de sănătate”. Informații suplimentare cu privire la această licitaţie se pot obține accesând site-ul www.e-licitatie.ro, anunț de participare nr. CN1047290 din 18.09.2022.

Construcția unei noi parcări în apropierea spitalului este necesară din cauza creşterii numărului de autoturisme şi a cererii de locuri de parcare, precum și a creşterii traficului şi a perioadelor de congestionare în zonă.

Clădirea parcării va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu strada Salvării. Prin intermediul acestei investiții vor fi create 516 locuri de parcare, în cadrul unei construcții supraetajate cu regim de înălțime pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasă). Aceasta a fost gândită în contextul geometriei terenului, fiind folosită panta drumului lateral în vederea realizării a câte unui acces independent la fiecare nivel și optimizarea circulației. Intrarea și ieșirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a 2 benzi de circulație suplimentare.

Parcarea va asigura cel puțin 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice. Proiectul va propune conectarea parcării printr-o pasarelă de clădirea ambulatoriului, ce urmează a fi extinsă, aflându-se momentan în stadiu de proiectare la faza PT.

Datorită caracteristicilor geofizice speciale ale terenului, încă din faza SF au fost elaborate un studiu geotehnic și o expertiză geotehnică, ce urmează a fi extinse și aprofundate și la faza proiectului tehnic de execuție, inclusiv cu elaborarea unui calculul de stabilitate a versantului. Odată finalizată, parcarea va fi înglobată în sistemul unitar de mo

Distribuie informația
Alte știri