Start pentru înscrierea în programul Fondul Științescu, aflat la patra ediţie

Fundaţia Comunitară Oradea (FCO) a lansat luni, 2 martie, apelul de proiecte pentru programul Fondul Științescu Oradea 2020.

Prin acest program se încearcă stimularea interesului şi dezvoltarea abilităților și potențialului tehnic al elevilor din Bihor prin finanțarea de proiecte educaționale ce propun o abordare multidisciplinară și aplicată a științelor.

Prin acest fond, FCO oferă oportunitatea educatorilor pasionați de științe să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative și inovatoare, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 18 ani.

„La cea de-a patra ediție a programului urmărim să finanțăm cel puțin 10 inițiative bihorene în valoare totală de 11.000 dolari. Considerăm că apropierea tinerilor de lumea științei este un prim pas în a-i ajuta să înțeleagă utilitatea ei în viața de zi cu zi. Acest program le va trezi interesul pentru științe, le va dezvolta curiozitatea și imaginația, influențându-i în alegerea unei cariere în domeniul STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică)”, susțin organizatorii.

Elevul în vârstă de 16 ani, Alexandru Slavoia, coordonator al proiectului „Gojdu STEM Club: Analiza apei râului Crișul Repede”, beneficiar al unei finanțări în valoare de 7.525 lei în 2018 susține: „Când am aplicat pentru Fondul Științescu aveam conturată în minte ideea de bază, dar nu știam exact cum se scrie un proiect și care sunt obligațiile legale pe care le implică. Am avut plăcerea să descopăr că nu e deloc greu, mai ales că eram obișnuit ca elev să formulez idei și să descriu modul lor de aplicare pentru a arăta altora cum văd eu lucrurile. Procedura de raportare este foarte ușoară. În principal este necesară dovedirea achizițiilor prin facturi și chitanțe, la fel se întâmplă și în cazul prezentării activităților proiectului pentru care e suficient să ai câteva declarații de la participanți și imagini sugestive. Important e să faci lucrurile cât de bine poți, birocrația fiind minimă. Echipa de la FCO care se ocupă de Fondul Științescu mi-a oferit un mare sprijin în aceste aspecte ale proiectului și au fost mereu înțelegători oferindu-mi ajutor în completarea corectă a documentelor. Recomand Fondul Științescu deoarece șansele de finanțare în cazul proiectelor cu activități practice sunt foarte mari, singurul criteriu restrictiv fiind ca acestea să aibă ca domeniu de aplicare știința și tehnologia. Suma de bani acordată este mai mult decât suficientă, iar echipa FCO este foarte prietenoasă. Este o reală plăcere să colaborezi cu ei”.

Toţi cei interesaţi de programul Fondul Științescu îşi pot înscrie proiectele până la data de 27 martie, ora 23.59, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina web a programului Fondul Științescu Oradea: oradea.stiintescu.ro. Un juriu dedicat şi pasionat la rândul lui de ştiinţe va selecta proiectele cele mai merituoase pentru a fi finanțate.

Programul este implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România, cu sprijinul donatorilor individuali și al finanțatorilor locali: Vernicolor, Fundația Elena Neagu, Golde Oradea, Qubiz, Decitex RO, Smartware, Sema Express, Nidec, Inter Broker de Asigurare.

Alte știri