Start pentru lucrările Inelului Rutier Metropolitan, lot 2 care include viaductul ce traversează zona de acumulare și drumul spre Betfia

Consiliul Județean Bihor a emis la data de 19 septembrie, ordinul de începere a lucrărilor pentru Inelul Rutier Metropolitan – Lotul 2: km 9+055 – 17+017. Acest tronson este cuprins între Băile Felix și Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu, și are o lungime de 8 kilometri.

Cea mai complexă lucrare pe acest tronson este viaductul ce traversează zona de acumulare și drumul comunal spre Betfia. Zona în care va traversa drumul este în amonte de stațiunea 1 Mai. Într-o primă etapă se vor executa forajele și fundațiile pentru pilonii acestuia. În condițiile în care nu vor fi întârzieri cauzate de relocarea a două rețele electrice de înaltă tensiune, în toamna anului viitor lucrările vor fi terminate”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Firma PORR Construct a început organizarea de șantier și lucrările pregătitoare: decopertarea stratului vegetal, pregătirea terenului pentru amplasarea forezei și amenajarea drumurilor de acces. Termenul de execuție este de 18 luni.

În ceea ce privește Lotul 1, cu o lungime de 9 kilometri, cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN 76 la ieșirea din Băile Felix, ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în următoarele zile. Între timp, constructorul (S.C. ASFAMIXT S.R.L, S.C. OPR ASFALT S.R.L. și S.C. DACIA FABER S.R.L) face organizarea de șantier.

Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație.

Obiectivul de investiții „Inel Rutier Metropolitan Oradea – Lot 1: km 0+000 – 9+055 și Lotul 2: km 9+055 – 17+017” este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările pentru Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor. Contribuția guvernamentală reprezintă 80% din valoarea totală a investiției, iar 20% reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor și a Primăriei Oradea.

Pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Bihor a încheiat protocoale de colaborare cu Primăria Municipiului Oradea și Primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

Distribuie informația
Alte știri