Start pentru o nouă campanie privind colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase, la Oradea

Din 31 iulie, RER Vest va începe colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase de la clienții din Oradea. Campania se va desfășura până în 12 august.

Toți orădenii care au contracte de salubrizare cu RER Vest și vor să beneficieze de ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase se pot înscrie la numărul de telefon 0751.306.526. Linia pentru programări va fi disponibilă de luni până vineri între orele 8.30 și 15.30, însă doar pe perioada campaniei de colectare.

În momentul în care sună pentru a se programa, doritorii trebuie să ofere detalii despre tipul de deșeuri pe care vor să le predea – voluminoase sau periculoase – dar și despre dimensiunile acestora. În data și la ora stabilită cu operatorul RER Vest, deșeurile trebuie scoase la limita de proprietate.

Între 31 iulie și 12 august, orădenii pot preda deșeuri voluminoase precum mobilier, obiecte de uz casnic, mobilier de baie, covoare și saltele, precum și deșeuri periculoase ca vopsea, solvenți, spray-uri, baterii și acumulatori. Cele două tipuri de deșeuri vor fi colectate în zile diferite, pentru a respecta fluxul separat al deșeurilor.

Sunt considerate a fi deșeuri voluminoase:

Mobilier;

Obiecte de uz casnic;

Covoare;

Saltele;

Uși;

Mobilier de baie;

Obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice.

În categoria deșeurilor periculoase intră:

Ambalaje de la vopsele pe bază de ulei;

Solvenți;

Ambalaje de la produși de igienizare;

Baterii și acumulatori portabili;

Ambalaje de la vopsele pe bază de ulei;

Spray-uri;

Ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare.

Ultima campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase din menajer din acest an va avea loc între 6 și 18 noiembrie. 

Distribuie informația
Alte știri