„START-UP NATION” demareaza pe data de 15 iunie, incepand cu ora 10

Pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a fost postat anuntul referitor la data la care va deveni activa aplicatia de inscriere online in cadrul schemei de ajutor de minimis „START-UP NATION”. Aplicatia de inscriere online va fi activa pe site-ul www.aippimm.ro incepand cu data de 15 iunie 2017, ora 10.00.

Prin schema de ajutor de minimis „Start-up Nation”, statul roman finanteaza cu pana la 200.000 de lei proiectele intreprinzatorilor privati care si-au infiintat o firma dupa data de 30 ianuarie 2017, sau isi vor infiinta o firma in perioada urmatoare, pana la inchiderea perioadei de inscrieri online. Cei 200.000 de lei sunt nerambursabili si reprezinta suma maxima care poate fi accesata de o firma prin acest program, reprezentand 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Pentru programul Start-up Nation, statul a alocat, in acest an, un buget de aproximativ 1,7 miliarde de lei (din fonduri de la bugetul de stat si din fonduri europene). Vor beneficia de aceasta finantare aproximativ 10.000 de firme start-up.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a publicat pe site-ul www.aippimm.ro normele schemei de ajutor de minimis ale programului „Start-Up Nation” (conditiile in care va fi acordata finantarea), lista codurilor CAEN eligibile in cadrul schemei, precum si modelul de plan de afaceri care va trebui completat de solicitanti.
Documentatia programului se poate consulta si descarca la adresa:
http://www.aippimm.ro/articol/programe/start-up-nation-2017/start-up-nation-2017

Distribuie informația
Alte știri