Start-up-ul XVision testează în Oradea o aplicație care îi ajută pe medici în interpretarea radiografiilor

foto / xvision.app

Două spitale din vestul României și una din București testează de cîteva luni o aplicație care va simplifica diagnosticul radiologic. Start-up-ul XVision din Timişoara, a dezvoltat o soluţie software bazată pe tehnologia inteligenţei artificiale ce îi ajută pe medici în interpretarea radiografiilor, aplicația fiind utilizată și la Spitalul Județean din Oradea.

Aplicaţia dezvoltată de Xvision permite o analiză mai rapidă şi uşoară a radiografiilor, medicii putând astfel să interpreteze până la 200 de radiografii pulmonare/zi, cu 20% mai multe decât în prezent.

Colaborarea cu spitalul din Oradea a început în luna martie 2019 și pe lângă partea de updatare a aplicației prin testare continuă, ne-am concentrat alături de medicii radiologi pe dezvoltarea unui algoritm specific: substracția și supresia oaselor de pe imaginile explorărilor radiologice. Acest pas simplifică imaginea radiologică și permite o interpretare mult mai rapidă a acesteia. Medicii radiologi pot astfel să observe în detaliu țesuturile moi și țesutul osos, pe cadre separate, au anunțat reprezentanții companiei.

Anul trecut, XVision a primit o finanțare totală de 100.000 de la GapMinder prin Techcelerator

Alte știri