Staţie pilot pentru îmbunătăţirea calităţii apei, la Oradea

Compania de Apă Oradea a investit din surse proprii 300.000 lei în construirea unei staţii pilot, de mici dimensiuni, pentru curăţarea apei de băut care curge la robinetele locuitorilor zonei Nufărul, de multe ori cu conţinut foarte mare de fier. Aceasta va fi finalizată săptămâna viitoare si va deservi câteva zeci de blocuri.

Staţia de „curăţare” a apei a fost dotată cu o instalaţie automată de electroclorinare, care asigură menţinerea unui conţinut de clor rezidual, pentru dezinfecţia apei, o instalaţie automată de filtrare cu cărbune activ care are rolul de a reţine din apă substanţele organice şi urmele de precipitat provenit din oxidarea fierului şi manganului, precum şi o instalaţie de filtrare automată cu piroluzită, care reţine sedimentele şi particulele în suspensie.


Dacă rezultatele vor fi bune, CAO intenţionează să depună un proiect pe fonduri europene pentru a introduce această soluţie de tratare la uzinele de apă pe care le deţine, spune directorul general al companiei, Ovidiu Gavra.


Distribuie informația
Alte știri