Statistică îngrijorătoare. În județ, a crescut alarmant numărul câinilor fără stăpân

Instituția Prefectului – Județul Bihor a emis o sesizare către toate primăriile din județ referitoare la situația câinilor fără stăpâni de pe domeniul public, al căror număr crește în urma abandonului.

În urma verificărilor efectuate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor la adăposturile de câini fără stăpân din județ, s-a constatat creșterea îngjijorătoare a numărului de câini fără stăpâni, din care o parte semnificativă ajung pe domeniul public.

Conform OUG nr. 155/2001, Consiliile Locale au obligația de a înființa propriul serviciu specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân sau de a concesiona această activitate către persoane juridice, asociații sau fundații care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor.

Amintim proprietarilor de câini din rasa comună sau metiși că pot solicita Consiliilor Locale de care aparțin subvenționarea totală sau parțială a sterilizării, care este obligatorie pentru rasa menționată. Facem, de asemenea, un apel către cetățenii care adoptă căței să trateze cu responsabilitate acest demers, se arată într-un appel transmis de Instituția Prefectului – Județul Bihor .

Alte știri