Statuia lui Emanuil Gojdu a fost restaurata

„Povestea statuii lui Emanuil Gojdu pare sa se apropie de sfarsit. La mai bine de trei ani distanta de ziua in care monumentul a fost demontat din Piata Unirii, ne face placere sa va anuntam ca statuia a fost restaurata si pare pregatita sa-si reia locul cuvenit”, se arata intr-un comunicat transmis presei de Asociatia „Cultura in miscare”

In ultimii ani, Asociatia a urmarit cu interes subiectul si a incercat sa determine autoritatile locale sa-si indrepte atentia asupra acestui simbol al comunitatii oradene.

In primavara, statuia a fost mutata din Strandul Iosia si a fost dusa in Cetatea Oradea in vederea restaurarii iar acum pare pregatita pentru a fi amplata intr-un loc public

Din cate a lasat sa se inteleaga, Primaria Oradea a decis mutarea statuii in Parcul 1 Decembrie, in apropierea liceului care-i poarta numele.

„Desi ne-am fi dorit reamplasarea statuii in Piata Unirii, consideram totusi noul amplasament mult mai potrivit decat fostul perimetru prognozat (“platoul taximetristilor din Centrul Civic”)”, se arata in comunicatul Asociatiei care a publicat pe site-ul propriu si cateva fotografii cu statuia dupa reabilitare. Sursa

Distribuie informația
Alte știri