Statuile Episcopilor Roman Ciorogariu și Radu Demetriu vor fi amplasate în Piața Unirii

Primăria Oradea a semnat contractul de lucrări pentru realizarea și amplasarea statuilor Episcopului Roman Ciorogariu și a Episcopului Radu Demetriu. Ambele statui vor fi amplasate în Piața Unirii, cea a Episcopului Roman Ciorogariu în fața Bisericii cu Lună iar cea a Episcopului Radu Demetriu în fața Catedralei Sf. Nicolae. Valoarea contractului de lucrări pentru realizarea acestora este de 830.000 de lei.

Statuile vor fi realizate din bronz siliconat din Italia și vor fi amplasate pe un mic soclu de 20 cm realizat dintr-un material de calcar vratza. Fiecare statuie va avea o înălțime de 2,40 metri.

”Amplasarea acestor statui vine să întregească evenimentele dedicate Anului Centenarului, respectând memoria celor care au făcut lucruri importante pentru România sau pentru comunitatea orădeană, indiferent de epocile istorice în care au activat. Pentru că anul acesta se împlinesc 100 de ani de administrație românească la Oradea, statuile celor două personalități istorice, a Episcopului Roman Ciorogariu și a Episcopului Radu Demetriu vor fi finalizate și amplasate în Piața Unirii până la data de 20 aprilie”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Distribuie informația
Alte știri