Statuile Vivante Belle Epoque, spectacol stradal pentru orădeni. Foto

Patru statui au „răsărit” joi, 27 iulie, pe strada Libertății, lângă Casa Darvas din Oradea. Trecătorii de pe strada Libertății le-au descoperit cu surprindere. Iar în timp ce le fotografiau sau realizau un selfy cu ele, au observat că statuile sunt însuflețite, nu sunt manechine.

Cele patru statui vivante, amuzante, nostalgice sau spooky, în culorile bronzului sau cu tente albăstrui, au reinterpretat stilul art-nouveau al palatelor din Oradea, având însă accente de secol XXI.

Evenimentul intitulat Vivante Belle Epoque este conceput și organizat de către o echipă interdisciplinară.

„Și-au adus contribuția la realizarea statuilor vivante scenograful – Mădălina Baciu, Dana Drăgoiu – machiaj, costumier – Anna Cellino, Peter Papp – componente tehnice, mecanisme – RXP Advertising, fotodesigner Larisa Birta. Proiectul este organizat de Oradea Heritage și Asociația Culturală Teatrul de Copii.

Statuile vivante le au ca protagoniste pe actrițele Alina Leonte, Maya Bolovănescu, Cristina Floruța, Andrea Nagy, Isabela Gyori, Izabella Beganyi, Evelin Osvald și pe actorul Șerban Borda (pe parcursul evenimentului statuile au momente de pauză – 10 min. sau se schimbă cu un alt protagonist)”, spun organizatorii evenimentului.

Vă puteți reîntâlni cu statuile vivante și vineri și sâmbătă pe strada Libertății, lângă Casa Darvas – La Roche, în intervalul orar 17-21. Intenția organizatorilor este să poată organiza acest eveniment și în alte localități din județ, pentru că Bihorul înseamnă nu doar Oradea.

Daniela Stoica

Distribuie informația
Alte știri