Statul va oferi pana la 40.000 lei pentru renovarea caselor cu canepa, var si pluta

Românii care îşi construiesc sau renovează locuinţele cu materiale ecologice ar putea primi până la 40.000 de lei de la stat. Ministerul Mediului a lansat, marti, in dezbatere publica programele Casa Verde Clasic şi Casa Verde Plus.

Casa Verde Clasic, prevede ca Ministerul Mediului să acorde finanţare pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energii regenerabile, de exemplu 8 mii de lei pentru pompe de caldura.

Casa Verde Plus prevede finanţarea reabilitarii si constructiei de locuinte cu materialele,,prietenoase” cu mediul înconjurător.
,,Românii pot folosi 40 de mii de lei pentru a-şi izola casele cu materiale ecologice cum ar fi: cânepa, lâna, vata minerală bazaltică, pluta, celuloza sau zidăria din cânepă şi var”, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer.

Proiectul celor două programe de finanţare se va afla, timp de zece zile, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului. Cristiana Paşca Palmer, ministrul de resort, a declarat că, după analiza propunerilor, cel mai probabil la mijlocul lunii august, va semna ordinul prin care vor demara cele două programe. Ulterior, persoanele interesate vor putea depune dosarele la Agenţiile de Mediu din judeţele de reşedinţă. Dacă finanţările vor fi acceptate, la finalul lucrărilor de eficientizare termică sau electrică beneficiarii vor trebui să facă dovada costurilor pentru a primi decontările stabilite.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri