Step by Step lansează proiectul „Sănătate ca la carte” la Oradea

Asociaţia Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională derulează proiectul „Sănătate ca la carte” împreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun.

Scopul proiectului este de a dezvolta deprinderi pentru o viaţă echilibrată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani prin adaptarea conţinutului activităţilor şcolare şi continuarea procesului de învăţare în familie. Provocarea pe care o propune acest proiect este adoptarea in familie a unui stil de viaţă sănătos şi asimilarea de către copii a cunoştinţelor necesare pentru a lua decizii corecte.

În data de 29.08.2017 a avut loc evenimentul de lansare a proiectului la Oradea, la care au participat, alături de echipa coordonatoare a proiectului, oficialităţi ale judeţului Bihor şi 80 de învăţătoare din alternativa Step by Step. Dr. Elena Iuliana Mihai, co-autorul cărții, a prezentat învăţătoarelor, în cadrul unui curs de formare de 2 zile, metodologia de predare a noţiunilor din lucrare, pe care acestea o vor folosi pentru a-i îndruma mai departe pe copii către un stil de viață bazat pe alegeri alimentare sănătoase.

Elementul central al proiectului îl constituie editarea şi tipărirea revistei „Sănătate ca la carte” sub semnătura Dr. Florin Ioan Bălănică şi Dr. Elena Iuliana Mihai. Având forma unei reviste de aplicaţii şcolare, cartea conţine 36 de pagini ilustrate, pline de informații utile pentru copii şi părinţi, jocuri şi aplicaţii educative, reţete sănătoase pentru cei mici şi familiile lor. Cartea va fi tipărită în 10.000 de exemplare care vor fi distribuite în reţeaua de şcoli cu clase Step by Step.

Pornind de la conţinutul lucrării, formatorii Step by Step au elaborat activităţi de învăţare în care vor antrena un număr total de 160 de învăţători din învăţământul primar din oraşele Alba-Iulia, Bihor, Bistriţa, Constanţa şi Bucureşti. Învăţătorii vor utiliza activităţile de învăţare la clasa, astfel încât copiii şi familiile lor să poată asimila prin joc noţiuni importante pentru un trai sănătos.

În proiect participă unități de învățământ din fiecare județ și din București: Licelul Teoretic Greco-Catolic, Şcoala Gimnazială Szacsvay Imre şi Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Oradea, Şcoala Gimnazială nr 1, Şcoala Gimnazială nr 6 “Ştefan cel Mare” și Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” din Bistriţa, Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” şi Liceul Sportiv din Alba-Iulia,  Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu” și Colegiul pedagogic Constantin Brătescu din Constanța, respectiv Şcoala Gimnazială nr. 5,  Şcoala Gimnazială nr. 36 „Ionel Teodoreanu” şi  Şcoala Gimnazială nr. 55 din București.

Proiectul se va derula pană la sfărşitul anului, urmând ca de rezultatele sale să beneficieze 40.000 de copii şi 3000 de cadre didactice din sistemul public de învăţământ.

 

Distribuie informația
Alte știri